Wat maakt Leidsche Rijn zo populair?

Nieuwbouwwijk Leidsche Rijn ligt aan de rand van Utrecht vlak bij het knooppunt waar de A2 en de A12 elkaar kruisen. Hartje Nederland dus. Het spreekt voor zich dat de uitstekende bereikbaarheid één van de belangrijkste pluspunten is van de wijk. Wie straks in Jazz woont, heeft het helemaal getroffen, want het station ligt ook nog eens op loopafstand van uw appartement.

Ook de uitstekende voorzieningen, het vele groen en water en de variatie van woonsferen worden bijzonder gewaardeerd. De deelgebieden van Leidsche Rijn verschillen allemaal in opzet en architectuur. Elk gebied heeft wel iets wat het aantrekkelijk maakt. Stedelijke gebieden worden afgewisseld door meer landelijk opgezette wijken. Terwijde heeft door zijn ligging langs het spoor een meer stedelijk karakter.

Bij elke ontwikkeling in Leidsche Rijn zijn de bestaande kwaliteiten van het landschap leidend, of deze nu archeologisch of cultuurhistorisch van aard zijn. Zo blijven monumentale boerderijen, oude lintbebouwing en bijzondere bomen zo veel mogelijk behouden. Ze worden verweven met de nieuwbouw, waardoor oud en nieuw op een natuurlijke manier met elkaar fuseren.

Tot slot heeft Leidsche Rijn het prachtige Maximapark, het groene hart van Leidsche Rijn! Wat een heerlijk park om in te ontspannen, spelen en sporten. En dan te bedenken dat u er vanaf Jazz in
7 minuutjes naartoe fietst.

leidscherijn